LinuxCon Europe 2015 Dublin

Konferenca se je odvijala meseca oktrobra, toda do danes ni bilo časa za noben zapis. Konferenca je bila kot vsa zadnja leta izpeljana odlično, letos je bilo še več obiskovalcev, med njimi je bil cele dneve na konferenci tudi Linux Torvalads. Dogodek se je, kot sem že v naslovu zapisal, odvijal v Dublinu na Irskem. Presenečenje konference je bil precej velik prostor za sponzorje, ki je bil tudi osrednje dogajanje med konferenco, saj so se med odmori obiskovalci zadrževali v tem prostoru. Sponzorji so bili, lahko bi rekel standarni; IBM, Oracle, Linux Foundation, CloudSTack, RedHat, SuSE, Google, Facebook, Booking.com, … in pri vseh so ponujali 1001 zaposlitev v IT stroki.
Letos sem srečal tudi kar nekaj obiskovalcev iz Slovenije, ki so se tudi udeležili mojih predavanj. Moji dve predavanji sta bili kar precej dobro sprejeti. Prvo predavanje je bilo o postavitvi varnega Linux strežnika in drugo o implementaciji Cloudstack virtualizacije. Obe prezentaciji si lahko ogledate oz. snamete na spletni strani konference.
Večerni dogodki so se odvijali na različnih lokacijah, zaključni dogodek je bil v impresivnem Guinness Storehouse. Naslednje leto se bo konferenca odvijala v Berlinu, kar pomeni, da bo število obiskovalcev še večje, saj je Berlin mnogo lažje dosegljiv za evropske prebivalce.
Na keynote predavanjih so vsak dan predstavili filmčke o tem, kak bi svet bil brez Linuxa, ki so dodobra nasmejali občinstvo. Prvi filmček je bil premierno prikazan na konferenci, ostal si lahko ogledate na YouTube kanalu TheLinuxFoundation.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja