Poslovno Linux leto 2012

Za nami je za Linux zelo uspešno leto. Letos sem se aktivno, kot predavatelj udeležil dveh večjih Linux konferenc in sicer SuSECon in OpenSuSE Summit v Orlandu na Floridi, ter LinuxCon Europe 2012 v Barceloni. Konferenca v Barceloni me je še posebej navdušila, saj nam je postregla z ogromno tehnološkimi zanimivostmi in z odličnimi predavanji.

Kaj pa se je kaj zgodilo na Linux področju v celotnem letu? Kar precej in kar precej na področju s katerem se ukvarjam jaz osebno. Če samo pričnem naštevat z večjimi projekti, bi se osredotočil na naslednje:

Seveda se je čez celotno leto 2012 pojavilo ogromno posodobitev različinih distribucij:

Naštel sem distribucije, ki jih uporabljam na svojih računalnikih, dobili smo tudi novo različico Slackwarea in Mageia Linuxa, na LinuxCon pa sem zasledil še distribucijo Rosa Linux.

Kar precej je napredovala pisarniška zbirka LibreOffice, ki se sedaj pojavlja v različici 3.6.x in že feburarja 2013 pričakujemo različico 4.x.

Linux Foundation je predstavila video posnetek z naslovom “2012: What a year for Linux”, kjer boste izvedli za še par novosti, ki so se pojavile in so omembe vredne:

Sedaj pa s polnimi močmi v leto 2013 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja