LinuxCon Europe 2012

Konferenca se je končala. Občutki so zelo dobri in na tiho, med nami povedano, se mi je LinuxCon Europe dopadel mnogo bolj kot recimo BrainShare v Salt Lake Cityu. Morda je temu botrovalo to, da je LinuxCon mnogo bolj tehnična konferenca, ki daje povdarek na vseh distribucijah Linuxa in se ne omejuje na Novell oz. SuSE produkte. Enakopravno so zastopani RedHat, SuSE, Ubuntu, Debian in tudi distribucije, ki so popolnoma nove, saj so Rusi predstavili ROSA Linux, ki sicer ni brezplačen, toda važen je namen. 
Vzporedno s konferenco LinuxCon je potekala tudi ELC (Embeded Linux Conference) in oVirt konferenca, kar je prijetna osvežitev oz. popestritev, toda obiskovalec konference ima program zaseden od 8h do 20h in tako ni časa za ogled Barcelonskih znamenitosti, razen ogleda podzemne železnice. 
Na dogodku so bili prisotni različni rastavljalci, med katerimi je največji prostor v hotelu Fira Palace v centru Barcelone imel Intel, zelo glasni pa so bili tudi RedHat-ovci iz Brna na Češkem, kjer so iskali kar precej novih zaposlenih. Pri rastavljalcih sem našel kar nekaj zanimivih rešitev, kot je recimo PandaBoard, strežnike podjetja Thomas Krenn in Nemčije in še kar precej rešitev različnih manjših podjetij, ki so se na konferenci predstavila.
Moja predavanja so bila sprejeta zelo dobro in predvsem predavanje o optimizaciji Linux strežnikov je občinstvo navdušilo, čeprav sprva med predavanjem tega ni bilo videti, saj za razliko od Amerike, je Evropa podobna Sloveniji in vprašanj med in po predavanju skoraj da ni. Po predavanju so me zasuli s vprašanji, toda komaj potem, ko sem zapustil predavalnico. 
Spoznal sem kar precej novih ljudi, mad katerimi bi omenil urednika španskih online časopisov, ki ima kar precej strežnikov in upravlja s precej online portali s tematikami od Linuxa, Maca do Windowsow in na splošno računalništvom. Pomagal sem mu optimizirat strežnik s katerim je imel težave in tako pustil še en pozitiven vtis.
Obiskovalci konference so bili iz celega sveta, ogromno je bilo obiskovalcev iz Japonske in Kitajske, med Evropskimi državami so bile zastopane verjetno čisto vse države, edino jaz sem bil edini Slovenec na tej konferenci. Toliko o želji Slovencev po osvojitvi novih znanj, saj kot vidim, je vse kar vemo naredit, je samo jamrat, da nam nič ne gre, da bi se pa stvari izboljšale, pa čakamo na pomoč vsemogočnega.
Med znanimi osebnostmi na LinuxCon je bil prisoten tudi Mark Shuttleworth, ki je CEO Ubuntu Linuxa in Linus Torvalds, katerga pa ni potrebno posebej predstavljati. Z obema sem spregovoril tudi par besed in predavanja obeh je bilo zelo prijetno poslušati, saj sta to človeka z vizijo. Linus je govoril kar precej o Linuxu in razvijalcih nasplošno, medtem ko se je Mark osredotočil na oblake, saj to je smer kamor trenutno Ubuntu Linux najbolj cilja.
Slike konference, ki sem jih jaz naredil si lahko ogledate v mojem Flickr albumu, je pa že Linux Foundation objavila lastne slike konference, ki si jih lahko ogledate v njihovem albumu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja