Rage In … oz. primanjkovanje IT kadra v SI

Naj mi še kdo pove, da je pri nas v IT stroki težko najt delo. Iščeš razvijalca, sistemskega administratorja, … ni nikjer nobenega, slišiš pa, da vsi iščejo. Vsi iščejo po velikih firmah, kjer bi imeli UNIX, Linux, Oracle, SQL, ITIL in ne vem kaj vse v eni osebi in ji dali plačo 800 EUR. 
Fuck Off in take firme. Dela v IT stroki je ogromno, ni ga težko najt, samo znajt se moreš in imeti voljo do dela in jajca naredit kaj, za kar ne najdeš navodil na Googlu. Ko sem pred časom enega mladca, ki hodi v srednjo računalniško vprašal, kaj pa dela doma z računalniki, mi je odgovoril; ja malo sem na FaceBooku in malo internet in to je to. 
Takega bi najraje z baseball kijem po glavi, da bi odFejsBukal v Burkina Faso. To so naše naslednje generacije, apatičen že pri 16 letih. Katastrofa. Z Linuxom in Solarisom sem začel cca. 20 let nazaj, ko sem bil v srednji šoli in ne, nisem hodil v računalniško srednjo šolo. 
Vse sem se naučil sam, bral dokumentacijo, internetno povezavo sem imel preko analognega modema na PCM priključku – se še spomnite kako počasno je to? Rabil sem mesec dni, da sem vzpostavil povezavo do interneta in imel na Linuxu tekstovni način, saj moja grafična kartica ni bila podprta. 
Glavno, da sedaj v srednji računalniški šoli učijo FejsBukanja in malo interneta. No to je bila današnja sprostitev besa, Davor has left the building …
Rage Out …

0 thoughts on “Rage In … oz. primanjkovanje IT kadra v SI

  1. To je to!! FB, Google+, Twiter …. in ko omeniš zaposlenemu da mora sedaj tako in tako pa malo drugače, ti pa omeni da se je on/ona svoje naučila v šoli. (srednji seveda, ko so še pisali na električne pisalne stroje).
    To ti pa je delovna sila, ki se brani vsega novega …
    …bil sem na razgovoru pred časom za SQL podatkovne baze, skrbnik in serviranje podatkov, nadzorna plošča direktorja in podobno …. vedno novo sranje in študij.
    Lep pozdrav prijatelj iz domačih krajev,
    B.
    Osnovna plača 850 eur prvih pol leta, potem pa je možnost napredovanja. Veš, take smo prerasli, da ti ponujajjo možnost napredovanja, ker kazanja meseca v vodi sem se naveličal.
    Po skoraj 20 letih sem lahko siguren vase da sem zmožen vsega kar mi šefe naroči, a naj tudi potem to ceni in plača!!
    Jebeš tak sistem dela in IT cenitve stroke kot je v Sloveniji. Ko ti uradnik ki kasira tekso ali izdaja po obrazcih odločbe šiša sistemske inženirje in podobno.
    I will left the buildig, I'm hungry! 😉
    Lep pozdrav prijatelj, iz domačih krajev.
    B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja