DVB-T v Sloveniji in okolici

Po dolgem času sem potestiral kaj lahko sprejemam z DVB-T sobno anteno na računalniku. Bil sem dokaj presenečen, saj je antena v zaprtem prostoru sprejela 25 TV programov. V kolikor bi imel zunanjo anteno bi dobil še dodatne avstrijske kanale in kak madžarski kanal, čeprav mi madžarskih kanalov še ni uspelo najti. V regiji center sem pred dnevi opazil, da se je začelo testiranje slovenskega MUX-C, kjer oddajajo testno sliko oz. posnetke Ljubljane – no videl sem Stožice.
Glede na to, da v regiji vzhod dobim zelo dobro sliko za vse hrvaške TV programe, bi bilo zanimivo naročiti še EVOTV, kjer bi imel na voljo ogromno količino hrvaških TV programov v njihovem MUX-C in MUX-E. 
Torej bi lahko z dobrim antenskim sistemom sprejemal v obmejnih slovenskih regijah tja do 35 TV programov v zelo dobri kvaliteti za ceno 0 EUR. S plačilom na kak paket, kot je prej omenjen, bi se število kanalov povečalo tja do 60. Trenutno imam na IP-TV na voljo 200 TV programov, od katerih jih imam v svoji shemi vpisanih 69, vse ostale pa imam označene za preskok. 
Ideja za prekinitev naročnine za IP-TV postaja vse bolj mamljiva, saj zadeva postaja nepotrebna in v kolikor se bo v Sloveniji na DVB-T področju karkoli premaknilo in bomo videli več TV programov tudi v osrednji Sloveniji, bo po tej rešitvi poseglo vedno več uporabnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja