Sladkor ubija … mar ne???

V četrtek je bil dan za oddajo Tarča, očitno so jo vsi gledali. In sedaj smo spet vsi pametni kako vse na tem svetu škoduje. Članek, ki si ga lahko preberete tukaj http://www.rtvslo.si/kolumne/tarca-sladki-ubijalec/338077 je šokanten, toda izvedeli nismo popolnoma nič novega. Nakladanje strokovnjakov in novinarjev o zadevah, ki so znane že ogromno časa. Toda, nekvaliteten TV program je potrebno zapolniti.


Meni se poraja sledeče vprašanje: zakaj neki se lahko vse to prodaja, če pa škodi? Država bi rada uvedla davek na sladke pijače, slaščice, itd. Jaz temu pravim hinavščina. Torej država ti dovoli, da se po njenem dobesedno ubijaš in zastrupljaš, ker pač dovoli prodajo teh zadev, toda za to zahteva plačilo višjega davka in višjih cen. Država v navezi s proizvajalci strupov, vsa ta leta načrtno zasvaja prebivalstvo, in sedaj ga bodo obirali z višjimi cenami dobrin, s katerimi so jih zasvojili. Ubrali so popolnoma enako pot kot preprodajalci mamil. Prve tri šuse te dajo zastonj, potem ko si pa not pa kradi, da preživiš.

To je podobno tudi temu, da te policaj kaznuje v kolikor nisi pripasan v avtomobilu. A ni moja stvar, če se želim ubit, tako da se pač ne zavarujem in se ne pripasam.  To je sedaj sarkastično povedano. Toda je pa povsem resnično in primerljivo s tem. Čakam samo še to, da ti bodo v gostilni prodali 2dcl Coca Cole in te potem kaznovali, ker si jo popil.

Ali je samo meni ta zadeva skregana z logiko? Morda pa samo narobe razmišljam. Zanima me pa iz pravnega vidika, ali lahko tožim proizvajalca sladke pijače, da me je vsa ta leta zastrupljal oz. ali lahko tožim državo, da le ta to podpira in ne ukine proizvajalca.

0 thoughts on “Sladkor ubija … mar ne???

  1. seveda, da je je povsem tvoja stvar, če bi se želel ubiti…..a država te je dolžna opozoriti, da samomorilstvo ubija… 🙂 ….zato opozarja, da alkohol ubija, pa tobak, pa sladkano…..in za ta opozorila ti seveda zaračuna svojo storitev v obliki davka, trošarin…..ker pa si bil s strani države lepo opozorjen, da tudi sladke pijače ogrožajo zdravje, nisi upravičen do tožbe proizvajalca…..nenazadnje te proizvajalec ni silil v konzumacijo njegovega produkta, pa še opozorjen si bil. da škodi zdravju….

  2. Se strinjam. Toda teh napisov in opozoril, pred recimo 30 leti ni bilo. Podjetja, ki so delala sladke pijače recim, so kvečjemu oglaševala, kako je pitje le tehbzdravo, saj so polna sadja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja