Časovni zamik in PopNonStop

ProPlus je pred časom od ponudnikov IP-TV zahteval umik ti. časovnega zamika oz. time shiftinga. Za moje pojme je to precej nerazumljiva poteza, saj so ljudje začeli odpovedovati naročnine na programski paket PopNonStop, ki je po dolgem času prinesel svežino v TV ponudbo naše majhne Slovenije. Po eni strani je to dejanje razumljivo, saj s tem ljudi prisilijo v ogled reklam na Kanalu A in PopTV. Ko se je ProPlus odločil za to prepoved, sem tudi sam odpovedal naročnino na PopNonStop, saj mi je paket postal praktično nezanimiv. Zanimivo je, da nas v letu 2012 želijo prisilit v gledanje ti. linearne TV, namesto da bi nam ponudili na ogled vsebine in dostop do teh vsebin kadarkoli in kjerkoli. 
Res je, da obstaja Voyo, toda tudi Voyo nima na voljo ogled vseh vsebin. Zanimivo je, da je Voyo plačljiv, čeprav sem imel urejeno naročnino na PopNonStop. Če bi torej naročil PopNonStop in Voyo, pri svojem ponudniku, ki je trenutno T-2, bi potreboval kljub temu, še eno naročnino na Voyo, če bi ga želel gledati na tablici ali mobilniku. Tako bi torej ProPlusu plačeval kar precej za program, ki ga drugje dobim skoraj zastonj ali celo zastonj. 
Torej, poglejmo kako imam zadeve urejene sedaj; odjavil sem PopNonStop in naročil HBO, ki mi nudi 4 TV programe in ti. HBO OnDemand videoteko, v kateri je vsak trenutek na voljo cca. 80 filmov in kar nekaj dokumentarcev za nižjo ceno kot jo zahteva ProPlus. 
Namesto PopFani sem začel spet gledat FoxLife in FoxCrime, namesto PopBrio lahko gledam 45 drugih TV kanalov s podobno ali boljšo vsebino, namesto PopSpot imam na voljo 5x MTV in 2x VH1, ter namesto PopOto za otroke, mnogo boljši Minimax, Boomerang in Cartoon Network, ter množico Disneyevih kanalov. 
Torej, zakaj bi imel naročen PopNonStop? 
Sedaj sem prenehal gledati še Kanal A in PopTV, kljub temu, da ima baje PopTV sedaj fascinantno vremensko napoved z enakimi nekvalitetnimi novinarji, kot jo je imel tudi do sedaj. Res pa je, da sem prikrajšan za Svet na Kanalu A, saj sedaj nimam na voljo skoraj nobene oddaje s pomočjo katere bi si zbijal IQ. Hvala ProPlusu, da z nerazumljivimi in neracionalnimi potezami skrbi za mojo blaginjo in duševno zdravje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja