Nadgradnja Mac OS X Server 10.7.3

Pred dnevi smo uporabniki Mac OS X, dobili nadgradnjo z oznako 10.7.3. Kot vedno, sem vsako nadgradnjo dočakal z navdušenjem in jo najprej naredil na MacMini strežniku, kjer imam prav tako narejen vsakodnevni arhiv podatkov na zunanji USB disk, ki ga izvajam s pomočjo Time Machine. 
Po končanem prenosu podatkov s pomočjo “Software Update” metode, ki jih je bilo za dober GB se je izvedla namestitev in ponovni zagon strežnika. Po ponovnem zagonu in prijavi pa presenečenje, vse se je odvijalo zelo zelo počasi in ob zagonu vsake aplikacije sem dobil sporočilo o napaki in nek čuden CUI Error, da sem sprva pomislil, da sem “fasal” kakega trojanca. 
Po pregledu forumov sem zasledil, da je do enake napake prišlo, pri kar precejšnjem številu uporabnikov. Rešitev pa je vrnit sistem oz. izvesti “restore” iz Time Machine, ter narediti namestitev ti. “Combo Update”, ki ga je potrebno sprva prečrpati s spleta in je težak 1,2 GB. Med časom izvajanje obnovitve podatkov sem na MacBooku, kjer sem najprej naredil svež arhiv, prečrpal Combo update za ne-server sisteme in ga namestil brez težav. 
Po izvedbi obnovitve sistema sem Combo update namestil še enkrat na strežnik v prepričanju, da bo sedaj vse delovalo, kakor so tudi zatrjevali na forumih. Toda po ponovnem zagonu strežnika, se je ponovno pojavila enaka napaka. Sledila je ponovna obnovitev sistema in čakanje in pisanje besnih mailov na Apple Support in na forume. Edini uporaben nasvet je bil, da naj počakam, da delajo na popravkih. In potem je pred dnevi prišel nov Combo Update, ki je bil velik 1,34 GB. Po namestitvi sedaj deluje vse brez težav. 
To je bila dogodivščina tega tedna in rahlo razočaranje nad Appleom, saj do sedaj z njihovimi nadgradnjami nisem imel težav. Tudi nadgradnje iz Leoparda na Snow Leoparda in nato na Liona so bile izvedene brez težav.
A to pomeni, da po tem ko Stevea več ni, gre tudi Apple po poteh Microsofta?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja