Groupwise 2012

Dne 25.1.2012 smo dočakali novo različico Groupwise poštnega strežnika, ki ne nosi oznako 9, kot je bilo sprva pričakovano ampak oznako 2012. Prvič je odjemalec preveden tudi v slovenski jezik, idejo za prevod sem podal jaz že leta 2009 na konferenci Brainshare v Salt Lake Cityu. Tu se moram zahvaliti product managerju za Groupwise, ki je v tistem času bil Alex Evans, ki je prav tako vložil vse napore, da me je povezal z ustreznimi ljudmi, ki so omogočili prevod odjemalca v slovenščino. Pogajanja in dogovori so trajali skoraj dve leti, prevod pa je opravilo podjetje Preteks iz Lendave.
Nova različica GW strežnika je popolnoma prenovljena, v celoti je prepisan spletni vmesnik, na voljo je popolna podpora za iPad naprave, dodana je integracija z Novell Vibe in SkyPe ter izboljšana uporaba koledarja, ki je sedaj še enostavnejša.
Strežniški sistem več ne podpira Novell Netware, je pa popolnoma podprt na SuSE Linux Enterprise Server 10 in 11, OpenEnterprise Server 2 in 11 ter Windows 2003, 2003R2, 2008 in 2008R2. 
Odjemalec Groupwise 2012 je na voljo samo za Windows OS, medtem ko lahko vsi ostali uporabljajo starejšo različico odjemalca, oz. spletni odjemalec, ki omogoča enako funkcionalnost kakor klasični odjemalec. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja