SUSECon in openSUSE Summit 2012

Konferenci bosta letos potekali v Orlandu na Floridi v Caribe Royale hotelu. SUSECon konferenca se prične 18.9. in traja uradno do 21.9, nakar se takoj z 21.9. prične openSUSE Summit, ki traja do nedelje 23.9. Na obeh se bo zvrstilo kar nekaj zanimivih predavanj in letos prvič, bom na tej konferenci imel dve predavanji, na temo SuSE Linuxa. 
Obe moji predavanji spadata v sklop predavanj openSUSE Summita. Prvo v soboto 21.9. ob 11. uri  ter naslednje isti dan okoli 15. ure. Program konference je že dosegljiv s klikom na to povezavo za SUSECon ter s klikom na to povezavo za openSUSE Summit. 
Moje prvo predavanje nosi naslov “Optimizing the performance of Linux Servers”, naslednje pa z naslovom “Building The Perfect Desktop Solution”.

V prvem predavanju se bom osredotočil na ti. “performance tuning” Linux strežnikov ter v eni uri razložil oz. poskusil razložiti slušateljem, kako iz strojne opreme, iztisniti največ. Takšne in podobne zadeve nam pridejo najbolj prav sedaj v času virtualizacije, ko želimo na svoje strežnike namestiti čim več virtualnih strojev. 

V drugem predavanju bom prikazal, kako je lahko Linux delovna postaja zelo lep in “licence free” nadomestek za Windows delovno postajo. Ker smo že na openSUSE Summit bom ti. “Perfect Desktop” naredil na openSUSE distribuciji. 
Glede na to, da imam s predavanji po Združenih državah Amerike že iskušnje, upam da bosta tudi ti dve predavanji in konferenca minili na sproščen način in da bom od tam odnesel mnogo novih poznanstev in pozitivnih vtisov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja