Vadba varne vožnje

V soboto smo se zbrali malo dlje od Celovca, na vadbi varne vožnje, ki jo je pripravila Avtošola ing. Humar d.o.o. Celotna zabava je trajala med 14h in 18:30h, vreme je bilo sončno, sonce pa je začelo sijat takoj, ko smo prečkali prelaz Ljubelj, tako da je slogan: “Slovenija, na sončni strani Alp”, očitno le še en nateg naše države.

Vadba se je pričela s kratkim predvanjem, ki je trajalo cca. 45 minut in kjer so nam razložili osnove stvari in kako bo potekala borba na poligonu. Nadaljevali smo s slalomom, varnostno razdaljo in šele nato se je pričela prava zabava na plošči, kjer nam je spodnašalo avtomobile, nas metalo iz ovinkov in kjer smo si lahko dali duška z naglimi obrati, zaviranjem z ročno zavoro ipd.

Vadbo priporočam vsem; v avtošoli so se zelo potrudili, tudi predavatelj nam je poskušal na enostaven način povedati, kaj se od nas pričakuje in na kaj naj bomo osredotočeni, da bomo vajo uspešno izvedli.
Na spletni strani avtošole, si lahko ogledate slike in videoposnetke, tako da boste imeli predstavo kako to izgleda in ne, ni tako nevarno kot je sprva videti oz. kot piše na spletni strani, je to lahko odlična zabava za vso družino; mož za krmilom, žena kot sopotnik in trije otroci na zadnjem sedežu.
Toda kot bi rekli čarodeji; ne poskušajte tega doma …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja