Popotovanje po USA in Brainshare 2011 konferenca

Danes mi je končno uspelo, na Flickr računu sem objavil par sličic iz ameriškega road tripa in obiska Brainshare konference. O Brainshare konferenci sem pisal že kar nekaj, v enem prejšnjih postov sem prav tako objavil, da so nam poslali rezultate anktet. V kratkem bom pričel s pisanjem knjige in lastnega prilagojenega tečaja za SuSE Linux Enterprise Server, ki bo strogo omejen in orientiran za optimizacijo jedra operacijskega sistema in servisov, ki jih distribucija prinaša.

Popotovanje po USA je bilo zanimivo in naporno hkrati, saj sva v 17 dnevih prevozila cca. 3800 km. Tako sva takoj po pristanku v L.A. šla z avtom (Ford Escape) v mesto Barstow, tam prespala in se nato odpravila po stari Route 66 v Arizono do mesteca Needles in nato ob Coloradu River do Las Vegasa. Med potjo po Route 66 sva se ustavila v Bagdad Cafe (kdor še ni gledal filma naj ga pogleda), pogledala Amboy Crater (vulkanski krater), slikala par Shoe Treejev ipd. Temperatura na poti je bila med 20 in 25 stopinj C, tako da je bila vožnja kar prijetna.
V Las Vegasu sva si ogledala mesto, vse hotele in predstavo Blue Man Group v Venetian hotelu, ki je tudi v drugo bila odlična. Prvič sem si predstavo ogledal v Berlinu pred 3 leti. Pot naju je potem peljala na Hoover Dam ter v Grand Canyon na SkyWalk, ki me je popolnoma razočaral, saj se iz tiste steklene ploščadi, za obisk katere plačaš okoli 70 USD ne vidi čisto nič, zastonj pa je na voljo ogromno, mnogo lepših razglednih točk, kjer se kanjon vidi mnogo lepše. 
Pot sva nadaljevala v Provo, kjer sva si ogledala Novell Campus in nato v Salt Lake City, kjer sem odpredaval tri predavanja in očitno zelo zadovoljil ameriške poslušalce. V Utahu smo si ogledali še Salt Lake in marino, ter letalski muzej v mestu Ogden. 
Iz Utaha naju je pot vodila v Bryce Canyon in Red Rock Canyon ter mestece Panguitch, kjer sem se počutil kot Dr. Fleishman iz Severnih obzorij. Bryce je definitivno mnogo lepši kanjon kakor Grand, ampak očitno ni tako znan. Zraven Bryce je še Zion National Park, ki pa ga letos zaradi pomanjkanja časa nisva obiskala. Najvišja točka Bryce kanjona je na višini 2770 m in pogled na kanjone je čudovit.
Iz Panguitcha, sva tako pot nadaljevala nazaj proti Los Angelesu in tako v šestih urah prišla iz nadmorske višine skoraj 3000m in temperature -3 stopinje C na nadmorsko višino 0m in +37 stopinj C, v kalifornijski puščavi pred Barstowom. Obvezno sva se ustavila še na poznem kosilu v Pegy Sue 50’s Dinner in pičila proti L.A., kjer sva imela še 2 dni za pohajanje po sončni kaliforniji, šoping in nabiranjem energije za dolgo pot domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja